Ablak bezárása

 

 

Hírek 

 

2016. December

 

Évértékelés 2016

 

 

 

 

Évértékelő kiadványunk pdf formátumban letölthető itt.

 

 

 

 


 

2016. Augusztus

 

EK-Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány – Hő- és füstelvezető rendszer

 

Hő- és füstelvezető rendszerünk júniusban megkapta az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft által lefolytatott minősítést követően az Építési Termék Rendelet – az Európai Parlament és a Tanács 305/2011/EU rendelete alapján kiállított 1415-CPR--48-(C-10/2016) számú EK-Teljesítmény Állandósági Tanúsítványt. A tanúsítvány igazolja, hogy az EN 12101-7:2011 harmonizált műszaki szabvány ZA melléklete szerint meghatározott teljesítmények és a teljesítmény állandóság értékelésére és ellenőrzésére vonatkozó követelmények tekintetében a  vonatkozó (1) rendszer szerint a Radel & Hahn Zrt által gyártott kör- és négyszög keresztmetszetű hő- és füstelvezető csatorna rendszer teljesíti a fenti szabványban meghatározott összes követelményt.

 

 

 

 

 

 2016. Május

 

Ünnepélyes átadás Makón a Contitechnél

 

A német központú ContiTech AG a gumiipari és műanyagipari technológiák legnagyobb szaktekintélye a nem abroncsgyártó gumiipari szektorban. A cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft, amely az autóipar és kamion szegmens számára gyárt hűtő-fűtő gumitömlőket bővítette a makói gyáregységét. A Radel & Hahn Zrt  a beruházás tervezésében és kulcsrakész átadásában generál kivitelezőként vett részt . A bővítés során mintegy négyezer négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővült a  telephely, továbbá egy új, ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok is épült.

 

 

Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Forrás:

http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/gyartocsarnokot_raktarat_epitett_a_gumigyar_makon_200_uj_munkahely_a_contitechnel/2474525/

 

 

 

Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Forrás:

http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/gyartocsarnokot_raktarat_epitett_a_gumigyar_makon_200_uj_munkahely_a_contitechnel/2474525/

 

 

 

 

Megújítottuk ISO tanúsítványunkat

 

Sikeresen megújítottuk tanúsítványunkat az ISO 9001:2008 szabvány szerinti irányítási rendszer alkalmazásáról az épületgépészeti berendezések tervezése és kivitelezése, klíma- és légtechnikai berendezések tervezése, gyártása és szervizelése érvényességi területen.

 

 

 

Megújított ISO tanúsítványunk pdf formátumban letölthető itt.

 

 

 

 

 

 

 

2015. December

 

Évértékelés

 

Idén a megújulás jegyében, a Holding tagjainak (Ausztriában, Magyarországon és Romániában) közreműködésével  készítettük el első évértékelő kiadványunkat, melyben bemutatásra kerülnek az ünnepélyes eseményeink, az elért eredményeink, a piaci változások hatásai  valamint a munkatársainkat érintő hírek.  

 

 

Évértékelő kiadványunk pdf formátumban letölthető itt.

 

 

 


 

2015. Augusztus

 

ContiTech - Makó

 

A német központú ContiTech AG a gumiipari és műanyagipari technológiák legnagyobb szaktekintélye a nem abroncsgyártó gumiipari szektorban. A cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft, amely az autóipar és kamion szegmens számára gyárt hűtő-fűtő gumitömlőket bővíti a makói gyáregységét. A Radel & Hahn Zrt  a beruházás tervezésében és kulcsrakész átadásában generál kivitelezőként vesz részt . A bővítés során mintegy négyezer négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővül a  telephely, továbbá egy új, ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok is épül. A projekt átadására várhatóan 2016 tavaszán kerül sor.

 

 

 

2015. Július

 

Phoenix Mecano

 

Az Aktual Bau Kft. megbízásából EN ISO 14644 szerinti 7-es tisztasági osztályt biztosító LD10x10 típusú légzuhany kabint valamint összesen 4 db átadó zsilipet gyártunk a gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyártó  svájci székhelyű Phoenix Mecano cégcsoport kecskeméti gyárába.

 

 

 

2015. Május

 

DENSO - Székesfehérvár

 

A Geico Taikisha Europe Ltd. - Hungarian Branch megbízásából végezzük a világ egyik vezető autóipari alkatrészgyártó vállalata, a japán központú DENSO cég  székesfehérvári üzeme számára a tisztatértechnikai rendszer tervezését és kivitelezését. Radel & Hahn gyártmányú speciális falpanelekkel, légkezelő géppel, légcsatorna hálózattal és speciális befúvó-elszívó elemekkel biztosítjuk a  munkadarab végellenőrző laborok számára az ISO 8-as osztályú tisztatereket.

 

 

 

2015. Április

 

ÚJ HONLAP

 

Megújult a Radel & Hahn Klimatechnik GesmbH honlapja.

 

www.radel-hahn.at

 

SKANSKA

A Skanska Magyarország hetedik budapesti irodaháza, a belső Váci úton, Budapest kedvelt irodanegyedében található Nordic Light lesz elkészülését követően a főváros egyik legmodernebb és legexkluzívabb „A” kategóriás irodaépülete. A fejlesztés LEED Gold előtanúsítvánnyal rendelkezik. Cégünk a beruházásban az A és B épületek (összesen 26 200 négyzetméter alapterületen) teljeskörű épületgépészeti kivitelezését fogja végezni.  A projekt átadására várhatóan 2016 tavaszán kerül sor.

 

 

 

2015. Március

 

Avalon Park - Miskolctapolca

 

A legnagyobb idei hazai komplex turisztikai beruházás a 2015 év végére, két ütemben megépülő Avalon Park Miskolctapolcán. A szórakoztató és élménypark épületgépészeti rendszere számára cégünk gyártja a légkezelő gépeket és berendezéseket, melyek korszerű hővisszanyerős üzemmódban biztosítják a helyiségek fűtését, hűtését és az uszoda területén egy gép esetében a párátlanítást is.

 

 

 

 

 

 

 

2014. December

 

Diehl Aircabin Hungary Kft - Nyírbátor

 

Új üzemcsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport. A nyírbátori üzemet működtető Diehl Aircabin Hungary Kft. kéthektáros területet vásárolt a helyhatóság ipari parkjában, ahol 5400 négyzetméteres gyártócsarnokot építtet a jövő év végéig.

 

A Diehl Csoport Aerosystems leányvállalataként működő Diehl Aircabin Hungary Kft. 2011-ben alakult, nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát 2012. július 6-án avatták fel. Két év előkészítő munkát követően 2014.11.28.-án megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel.

 

Cégünk az új üzemcsarnok komplett  épületgépészeti és automatika rendszerének  kivitelezését végzi a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt alvállalkozójaként.

 

 

 

TEVA Gyógyszergyártó Zrt – Tisztatértechnikai berendezések

 

A gödöllői TEVA Gyógyszergyártó Zrt. számára gyártott BV-15x21/KO típusú mintavevő fülke sikeres átadását követően további tisztatértechnikai berendezésekkel szolgáljuk ki a TEVA Gyógyszergyárt Zrt. debreceni gyáregységét is, ahol 3 db BPV-1100 B típusú tisztatértechnikai berendezéssel segítjük a gyógyszeralapanyag gyártást. 

  

 

 

2014. November

 

 

Arundo Cellulóz Farming Kft    -    Tisztatértechnikai berendezések

 

Bioethanol gyárak, biogáz üzemek, biomasszaerőművek és acélművek, papírgyárak alapanyag ellátásához több tízezer hektáron termelnek Arundót, amelyek telepítéséhez az  Arundo Cellulóz Farming Kft szállítja a palántákat és a telepítéshez, termesztéshez szükséges technológiát. A piacon egyedülálló technológiájukkal és piaci igényekhez igazódó ökotípusokkal piacvezetők a palánta előállítás területén.

 

Hightech mikroszaporító laborjaik számára gyártottunk  7 db BA-900 típusú tisztatértechnikai berendezést, amely berendezések sikeres beüzemelésére 2014. november 18.-án került sor.

 

  

 

2014. Szeptember

 

Richter Gedeon Vegyészeti Gyár NYRt – Kimérő fülkék

 

A törzsvevőnknek számító  Richter Gedeon Vegyészeti Gyár NYRt vecsési gyáregysége számára gyártottunk 2 db BV-29x23/KO és 1 db BV-20x15/KO lamináris áramlású rozsdamentes kimérő fülkét, melyek beüzemelése 2014. decemberében várható. 

 

 

  

2014. Május

 

Mély megrendüléssel tudatjuk a szomorú hírt, hogy cégünk tulajdonosa, Robert Hahn 2014.05.14.-én, szerdán tragikus hirtelenséggel, életének 48. évében elhunyt.
Felejthetetlen halottunkat 2014.05.23.-án 16 órától helyezzük örök nyugalomba Wiesenben

Du warst unsere Sonne, starbst viel zu früh.
Wer dich bekannt, vergisst dich nie.
Du hast gelebt, geliebt, gelacht
Und stets auch an andere gedacht.
Du hast uns deine ganze Liebe
Und Großherzigkeit gegeben und
Wirst für ewig in unseren Herzen weiterleben.

Robert Hahn

 

 

Mély fájdalommal, de hálásan minden jóért, amit ő értünk tett, búcsúzunk szeretett férjemtől, édesapánktól és testvéremtől,

 

Robert Hahn-tól

 

aki 2014. május 14.-én, hirtelen és váratlanul, életének 48. évében elhunyt.

 

Drága Robertünket 2014. május 23.-án, pénteken 16 órakor búcsúztatjuk a Wieseni Temető Templomában tartandó istentiszteleten.  Az istentiszteletet követően a családi sírban helyezzük őt örök nyugalomba.

 

Halottunkért imádkozunk 2014. május 23.-án pénteken  15:30-kor a Temető Templomában.

 

Soha nem múló szeretettel és hálával

 

Andrea

feleséged

 

                                   Stefanie, Philip                                 Michael

                                   gyermekeid                                        testvéred

 

 

                                   Paula és Fritz                                    Ewald

                                   anyósod és apósod                             sógorod

 

 

                                   valamint minden rokonod, barátod és ismerősöd

 

Kérjük, hogy a temetési szertartás alatt a részvétnyilvánításoktól eltekinteni szíveskedjenek.

 

Robert akaratának megfelelően kérjük, hogy koszorú helyett adakozzanak az általa támogatott román gyermekotthon számára az alábbi címre:

2getthere Burgenland Commerzialbank Mattersburg IBAN AT31 1962 0001 0001 7888,

BIC CBMUAT21XXX; közlemény: Kranzspende Robert

 

7210 Mattersburg, Wiener Straße 22, am 16. Mai 2014-05-19

 

Bestattung Pauschenwein, Wiesen

 

 

2014. Április

 

A LEGO után újabb dán céget köszönthetünk megrendelőink körében. A világhírű gyógyászati segédeszközöket gyártó Coloplast A/S legújabb magyarországi gyáregysége, a    nyírbátori Coloplast Hungary Kft számára végezzük alvállalkozásban a gyár komplett épületgépészeti rendszerének és tisztaterének kiépítését.  

 

 

MEGÚJULT A LAMINAR AIR FLOW TERMÉKCSALÁD.

 

Több mint 30 éve készülnek radel&hahn lamináris boxok, és azóta folyamatosan fejlesztjük őket. A fejlesztőmunka koronáját a 2014-es készülékek jelentik, melyek az eredeti ötletek egész sorát tartalmazzák.

 

 

A lamináris boxok prospektusa pdf formátumban letölthető itt.

 

 

 

2014. Március

 

Az igények változásával haladva MEGÚJÍTOTTUK WEBOLDALUNKAT.

 

Örömmel mutatjuk be Önöknek megújult és megszépült weboldalunkat. A fejlesztés során az új arculat mellett új fotók is készültek, valamint igyekeztünk egy olyan weboldalt létrehozni, mely sokkal jobban használható lehet mobil eszközökről is.

 

 

2014. Február

 

Cégünk alvállalkozásban elnyerte a dunaújvárosi HANKOOK GUMIABRONCSGYÁR légtechnikai rendszerének gyártását és szerelését. 

 

 

 

 

 

2013. Október

 

A Radel & Hahn Zrt tulajdonosai egybehangzó döntéssel kinevezték Tar Jánost a cég vezérigazgatójává. A vezérigazgató kinevezése 2013. október 23-tól van érvényben és határozatlan időre szól.

 

 

2013. Január

 

Elkészült az új USZODAKLÍMA prospektusunk magyar és német nyelven. Egy kattintással letölthető a minden igényt kielégítő 15 típus.

 

További információkkal Ajánlatadási Osztályunk készséggel áll rendelkezésére.

 

 

2012. December

 

Átadtuk az IBIDEN Hungary Kft dunavarsányi 3. számú gyártócsarnokának épületgépészeti rendszerét. Szintén saját gyártású légtechnikai elemeket és légkezelők berendezéseket telepítünk 2013-ban a 4. számú gyártócsarnokban.

 

 

2012. November 

 

Román testvérvállalatunk, a Radel & Hahn Srl sikeresen átadta újabb épületgépészeti rendszerét a CONTINENTAL csoportnak. Saját gyártású légcsatorna rendszerekkel és légkezelő gépekkel valósítottuk meg a CONTINENTAL romániai (Iasi, Sibiu, Timisoara,  Brasov) gyáregységeinek HVAC rendszereit.

 

2012. Július 

 

Ünnepélyes keretek között avatták fel a DIEHL AIRCABIN Hungary Kft nyírbátori üzemcsarnokát, ahol repülőgépek ajtóinak belső burkolatát és speciális klímacsöveket fognak gyártani. Cégünk fővállalkozóként bonyolította az üzemcsarnok átalakítását és bővítését.

 

 

2012. Május

 

Anyacégünk, a Radel & Hahn Klimatechnik GmbH ebben az évben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját.

A  rangos eseményen 170 meghívott vendég -  törzsvevők, munkatársak,  osztrák közéleti személyiségek – vett részt.

 

Radel Család

 

2011. Augusztus

 

Sikeresen befejeztük a kecskeméti MERCEDES BENZ MANUFACTURING KFT 30. épület lakkozó üzemének komplett légtechnikai kivitelezését és az épületautomatikai rendszerét (MSR). Az említett nagy projekten túl újabb direkt megrendeléseket teljesítünk a Daimler AG megbízásából.

 

 

2011. Július

 

Anyacégünk, a Radel & Hahn Klimatechnik GmbH nagy hangsúlyt helyez a megújuló energiák használatára. Saját fejlesztésű berendezéseinkkel lehetővé tesszük vevőink számára a megújuló energiák legkorszerűbb felhasználását.

 

További információkkal Ewald Radel készséggel áll rendelkezésére.